Diada per la Llengua, cultura i tradicions dels pobles de Mallorca i principat d’Astúries a Santa Margalida, mayu 2005

poster_diada_preview.gif

Apaecida en páxina web de Mallorca

A l’actuació, precedida per l’obertura músical realitzada per el grup So Liric i realitzada abans del pregó d’obertura de la diada a càrrec d’en Jaume Corbera Pou i en Inaciu Galán y González, només s’ha bastit un pilar de 4 caminat que no ha tengut cap tipus d’entrebancs en el seu recorregut (de la porta de l’esglessia fins l’altar) .Un cop a l’altar, l’axaneta ha mostrat una bandera Asturiana com a simbol de la Diada.

Aquesta ‘actuació’ és la darrera actuació que realitza cap colla mallorquina abans de la Diada de Fires i Festes a Manacor que és realitzarà demà.

pilar de 4 caminat dins l'esglesia

Castellers de Mallorca : pilar de 4 caminat

Espublizáu por

Máster en Sociedá de la Información y el Conocimientu na UOC, Grau en Periodismu pola UDIMA, Especialista n'asturianu nel Máster de Profesoráu, Diplomáu en Turismu y Especialista en Xestión Cultural pola Universidá d’Uviéu. Anguaño preparo la mio tesis doctoral. Tengo trabayao en medios como la Cadena Ser, Onda Peñes, Asturnews... Dende 2007 presento programes na TPA, como Xente de casa y el recién Territoriu Sidreru. Los llunes en Noche tras noche, falo na RPA. En 2012 escoyéronme pa presidir Iniciativa pol Asturianu, lo que compaxino cola direición de la revista Formientu, el trabayu como profesor en dellos cursos, xestor cultural, amás d'otres xeres profesionales, culturales y reivindicatives. Dende 2016 exerzo como profesor de llingua asturiana y lliteratura n'institutos.

Dexar un comentariu

La to cuenta de corréu nun va espublizase.